Testele rapide antigen, noua strategie pentru limitarea coronavirusului

16 Dec 2020 | scris de A.V.
Testele rapide antigen, noua strategie pentru limitarea coronavirusului

Lupta internațională împotriva COVID-19 are, se pare, un numitor comun. Testarea rapidă la nivel de masă a populației pentru identificarea și izolarea celor infectați și, astfel, relaxarea măsurilor de izolare a întregii populații și a celor de limitare a drepturilor si libertatilor celor sănătoși. Soluția găsită la unison de către autoritățile decise să stopeze avalanşa de infectări cu SARS-Cov-2: testele rapide antigen, scrie editiadedimineata.ro.

Austria
Austria s-a decis. Testează în masă pentru a permite populaţiei și economiei să revină la normal. Landurile austriece Tirol şi Vorarlberg desfășoară în decembrie campania de testare a populaţiei pentru COVID-19 prin teste rapide antigen, cu ajutorul cărora Guvernul austriac speră să poată relaxa restricţiile antiepidemice înainte de sărbători.

Aceste două landuri din vestul Austriei, la fel ca alte trei din cele nouă ale ţării, au un indice al infectărilor peste media naţională. Testarea rapidă a populaţiei din Tirol şi Vorarlberg se desfășoară în paralel cu testarea personalului didactic din întreaga ţară înaintea redeschiderii şcolilor.

Urmează apoi testarea tot cu teste rapide antigen a poliţiştilor la nivel naţional și testarea masivă în landul Salzburg iar apoi în restul Austriei. Organizarea campaniei se realizează cu sprijinul Armatei.

Modelul testarii în masă antigen, adoptat și de Slovacia și de alte ţări occidentale
Germania a contractat 9 milioane de teste de antigen pe lună, care costă circa 5 euro bucata și pot oferi rezultate în câteva minute. Autoritățile germane speră să crească puternic capacitatea de testare, noile contracte permițând testarea a peste 10% din populația Germaniei în fiecare lună.

Statele Unite și Canada au cumpărat, de asemenea, milioane de teste de antigen, iar Italia a lansat o licitație pentru 5 milioane de teste.

Institutul Robert Koch din Germania a recomandat folosirea testelor antigen complementar testelor moleculare RT-PCR, care sunt în continuare standardul pentru evaluarea unei infecții active, dar care sunt insuficiente, mai costisitoare şi mai complicat de realizat pentru necesarul de teste din acest moment.

Cum multe state occidentale recurg la testele rapide și ieftine antigen pentru a crește capacitatea de testare într-un moment în care numărul de cazuri de COVID-19 crește într-un ritm alarmant, se pare că și România urmează acest model.

CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră