Spitalul MS Curie: La terapie intensivă, 2 copii, ventilați mecanic și alți 3 sunt în stare gravă, dar stabilă

14 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
Spitalul MS Curie: La terapie intensivă, 2 copii, ventilați mecanic și alți 3 sunt în stare gravă, dar stabilă


"În prezent, la Spitalul Marie Curie sunt internați 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic. Cinci dintre aceștia sunt pe secția de terapie intensivă și fac dializă peritoneală. În cursul nopții, un copil s-a decompensat și a necesitat și el protezare ventilatorie, deci este respirat pe aparate. În momentul de față sunt doi copii ventilați mecanic, ceilalți trei aflați în terapie intensivă — în stare gravă, dar stabilă — deocamdată nu necesită protezare ventilatorie. Pe secția de nefrologie se află internați alți șase copii, trei dintre ei necesită dializă peritoneală, trei au funcția renală reluată. În momentul de față nu li se face dializă. Evoluția în această boală este lentă, și-au reluat diureza și asta este un lucru foarte bun", a precizat doctorul Denis Stănescu.

În opinia doctorului Stănescu, nu se poate preciza dacă alți copii vor mai avea nevoie de suport ventilator. Dr. Stănescu nu crede că ei vor putea fi externați săptămâna viitoare, probabil în următoarele săptămâni.
Potrivit dr. Stănescu, copiilor li s-au administrat vaccinurile obligatorii. Vaccinurile sunt obligatorii, nu se poate face absolut nici o legătură între aceasta și răsăpândirea panicii. Ei au avut o viață normală până în prezent, inclusiv alimentație, inclusiv vaccin, spune dr. Stănescu

Portocale, la analize
Președintele ANNSVSA, Andrei Butaru, a anunțat că probele prelevate din portocoale provenite dintr-un lanț de magazine din județul Argeș vor fi trimise la laboratorul din bucurești, deoarece există suspiciunea că micuții internați la Spitalul MS Curie ar fi fost contaminați cu germeni proveniți de la aceste fructe.

Andrei Butaru a declarat că marți, cel târziu, vor fi prezentate rezultatele analizelor.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră