Tensiunea arterială a gravidei poate influenţa sexul bebeluşului!

18 Ian 2017 | scris de Magda Marincovici
Tensiunea arterială a gravidei poate influenţa sexul bebeluşului!

De-a lungul timpului, femeia a fost curioaasă să ştie cum şi mai cu seamă cine decide sexul bebeluşului pe care urmează să-l aducă pe lume. Treptat, pe măsură ce a fost explicat actul reproducerii, am aflat că, de fapt, la spermatozoid este decizia finală privitoare la sexul bebeluşului. 

Dar sunt şi unii factori care ar putea să influenţeze supravieţuirea embrionilor masculini sau feminini. 

Acesta a fost subiectul care a fost cercetat de o echipă de specialişti din Canada şi China. În studiul acestora, publicat în American Journal of  Hypertension, ei au constatat că tensiunea arterială ar putea fi corelată mai mult sau mai puţin cu şansele ca o femeie să aducă pe lume un băiat sau o fetiţă. 

Cercetătorii au selectat 114 femei care aveau în plan să aibă un copil în viitorul apropiat. Ele au efectuat analize medicale înainte de a rămâne însărcinate: măsurarea tensiunii arteriale, a nivelului colesterolului, trigliceridelor, glucozei etc. Monitorizarea a continuat inclusiv în perioada sarcinii. 

Rezultatele au indicat că mamele care au tensiune arterială mai mare au mai multe şanse de a aduce pe lume băieţi, comparativ cu mamele cu tensiune arterială mai mică. 

Totuşi, specialiştii recomandă ca aceste concluzii trebuie să fie luate în calcul cu prudenţă, deoarece ele nu dovedesc o legătură cauză-efect. Totuşi, autorii studiului estimează că ar putea să explice de ce raportul sexelor la naştere este favorabil băieţilor.

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră