Ţânţari purtători ai virusului Zika, descoperiţi la Miami Beach

01 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Ţânţari purtători ai virusului Zika, descoperiţi la Miami Beach

Ţânţarii purtători ai virusului Zika au fost prinşi într-o zonă turistică din Miami Beach, de 1,5 mile pătrate, identificată ca o zonă activă a transmiterii virusului, conform Departamentului pentru Agricultură a statului Florida.

“Descoperirea ne dezamăgeşte, dar nu ne surprinde”, a declarat Adam Putnam, comisarul Agriculturii. “Florida se numără printre cele mai bune state la capitolul controlului şi supravegherii ţânţarilor, iar descoperirea ne ajută să ne concentrăm resursele”, a mai spus el.

Deşi descoperirea ţânţarilor a fost ca şi cum s-ar fi căutat acul în carul cu fân, aceasta îi ajută pe angajaţii de la Controlul Bolilor să-şi concerteze eforturile de combatere a acestora şi confirmă că insectele sunt un vector de transmitere a virusului, aşa cum se bănuia. 

Boala se transmite de la oameni la ţânţari şi din nou la oameni prin înţepături, dar ţânţarii nu-şi transmit boala între ei, durata acestora de viaţă fiind de câteva săptămâni.

Din luna iulie, autorităţile au făcut legătura între câteva zeci de cazuri şi transmiterea virusului în zone mici din districtul Wynwood şi popularul South Beach, aflat în apropiere de Miami Beach.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră