Conferinţă internaţională pentru pachetul neutru de ţigări

20 Iul 2015
Conferinţă internaţională pentru pachetul neutru de ţigări
 Prima conferinţă ministerială internaţională de luptă contra tabagismului şi de susţinere a pachetului de ţigări neutru se derulează la Paris. La iniţiativa ministrului Afacerilor Sociale şi Sănătăţii, Marisol Touraine, reprezentanţii a 10 ţări (Australia – prima ţară care a adoptat pachetul de ţigări neutru – Africa de Sud , Ungaria, Norvegia, Noua Zeelandă, Regatul Unit, Suedia şi Uruguai) s-au reunit azi la Paris cu ocazia primei conferinţe ministeriale internaţionale de lupta contra tabagismului şi susţinerii pachetului neutru de ţigări.

„Obiectivul urmărit de noi şi de alte ţări, la nivel internaţional, este o lume fără tutun şi dorinţa franceză este ca generaţia care se naşte azi să fie una fără tutun”, a declarat ministrul Marisol Touraine la RTL.

În Europa, cei mai mulţi fumători sunt Grecia (38% din populaţie), urmată de Bulgaria (35%).

În schimb Suedia (11%) şi Finlanda (19%) sunt ţările cu cei mai puţini fumători. În ţara noastră, 27% din populaţie fumează. România ocupă locul întâi la fumatul pasiv. Astfel, 62% dintre români bagă fum de ţigară în plămâni, fără a fi fumători.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră