Angajaţii care vin cu bicicleta la birou au un tonus bun la locul de muncă

11 Iul 2015
Angajaţii care vin cu bicicleta la birou au un tonus bun la locul de muncă
Angajaţii care folosesc bicicleta pentru a ajunge la locul de muncă au un tonus mai bun comparativ cu colegii lor care folosesc în acelaşi scop alte mijloace de transport, demonstrează un sondaj realizat de Ifop pentru barometrul Paris Workplace. Rezultatele sondajului indică faptul că 42% dintre biciclişti sunt bine cotaţi la locul de muncă, respectiv cu 8-10 puncte. De asemenea, 58% dintre iubitorii bicicletelor au declarat că « biroul este un loc de muncă şi, în acelaşi timp, un loc unde le place să-şi petreacă timpul ». Una dintre explicaţiile stării de bine este durata mai scurtă  în care parcurg distanţa dintre domiciliu şi locul de muncă.

Totodată, sondajul mai arată că, în timp ce pedalează, « cicliştii » sunt mai veseli, sunt mai mulţumiţi de acestă activitate şi de relaţiile de muncă, faţă de colegii lor care folosesc transportul în comun.

Sondajul scoate în evidenţă că angajaţii bicliclişti (49%) sunt bucuroşi să relaţioneze cu colegii. Doar 19% dintre biciclişti îşi doresc să lucreze singuri într-un birou, comparativ cu 33% automobilişti.

Acest sondaj confirmă rezultatele unui studiu american, publicat în 2014, care demonstrează că  mersul pe bicicletă zilnic are un impact pozitiv asupra stării de spirit a angajaţilor.

Bicicliştii sunt mai bucuroşi decât cei care se deplasează cu maşina proprie şi cei care folosesc transportul în comun, susţine studiul american.

În Franţa, doar 5% din populaţie se deplasează cu bicicleta la locul de muncă, scrie TopSante. Guvernul francez a lansat un plan naţional destinat convigerii populaţiei de a se deplasa cu bicicleta. Printre măsurile anunţate, cea mai surprinzătoare este ca referitoare la indemnizaţia kilometrică velo, calculată în funcţie de distanţa parcursă între domiciliu şi locul de muncă . 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră