După SRAS, gripa H1N1 şi Ebola, coronavirusul MERS a ucis două persoane în Coreea de Sud

02 Iun 2015
După SRAS, gripa H1N1 şi Ebola, coronavirusul MERS a ucis două persoane în Coreea de Sud
 Ministerul sud-coreean al Sănătăţii a anunţat, azi, că două persoane infectate cu coronavirusul MARS au decedat, potrivit agenţiei de presă sud-coreeană Yonhap. O femeie în vârstă de 58 de ani, decedată luni seara din cauza deficienţei respiratorii acute a fost testată pozitiv la coronavirus MERS, a indicat agenţia de presă, care precizează că este vorba de primul deces confirmat în actualul episod epidemic din Coreea de Sud. A doua victimă este un bărbat de 71 de ani, testat pozitiv 28 mai, fără a se preciza data decesului.

Peste 20 de ţări – Arabia Saudită fiind primul focar de infecţie – au fost afectate de acest virus pentru care nu avem nici vaccin, nici tratament.

Potrivit agenţiei Yonhap, în Coreea de Sud, primul caz de coronavirus MERS, a fost confirmat la 20 mai. Coronavirusul MARS este mai virulent, dar mai puţin contagios ca virusul SRAS (sindromul respirator acut sever), care a provocat aproximativ 800 de decese, la nivel golbal, în 2003,

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 682 de persoane au fost expuse direct sau indirect acestui virus. Ele au fost izolate şi monitorizate. Autorităţile sud-coreene sunt acuzate că au întârziat luarea măsurilor pentru identificarea potenţialilor purtători, după diagnosticarea primei persoane infectate. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră