Spania se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri de COVID-19

06 Iul 2021 | scris de A.V.
Spania se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri de COVID-19

Varianta Delta (indiană) a noului coronavirus continuă să îngrijoreze un număr din ce în ce mai mare de țări. În Spania, situația sanitară s-a înrăutățit vizibil în ultimele zile, când s-a înregistrat o explozie a numărului de contaminări cu SARS-CoV-2 în rândul tinerilor.

O înrăutățire care forțează autoritățile să ia în calcul o înăsprire a măsurilor de prevenție, într-un moment în care campania de vaccinare se accelerează.

Rata de incidenţă a crescut la peste 200 (204 la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni), comparativ cu o medie de 152,8 vineri, la precedenta publicare a datelor sanitare.

”Cifrele zilei nu sunt bune deloc”, a comentat luni seara Fernando Simon, epidemiologul-șef al Ministerului Sănătății, explicând că ”aceste cifre sunt foarte variabile între diferitele categorii de vârstă”, iar în rândul celor mai tineri rata de incidență se apropie de 600, scrie cnews.fr.

În acelaşi timp, campania de vaccinare se accelerează: 40,3% din populaţia de circa 47 de milioane de spanioli este vaccinată complet împotriva coronavirusului, în timp ce peste jumătate (55,9%) a primit cel puţin o doză dintr-un vaccin.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră