Până la urmă, de când ”tropăie” prin Europa noul coronavirus? Noiembrie, septembrie sau martie 2019?

10 Feb 2021
Până la urmă, de când ”tropăie” prin Europa noul coronavirus? Noiembrie, septembrie sau martie 2019?

Nici nu s-a încheiat bine conferința de presă a membrilor misiunii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în China, trimisă pe urmele noului coronavirus, că, iată, un nou studiu vine să dea peste cap totul. Nu este primul care atrage atenția asupra prezenței noului coronavirus în Europa înaintea publicării primelor informații referitoare la izbucnirea epidemiei de COVID-19 în China.

Despre ce este vorba de această dată? Despre Franța, unde rezultatele lucrărilor unor cercetători francezi pun sub semnul întrebării ipoteza declanșării epidemiei într-o piață chineză din Wuhan, la începutul lunii decembrie 2019. Informația este publicată de cotidianul Le Monde, sub titlul: ”Virusul circula fără îndoială în Franța încă din noiembrie 2019”.

Contactați de mai multe cazuri clinice care au precedat epidemia de COVID-19, medici de la spitalul Albert-Schweitzer din Colmar au reanalizat, în mai, mai multe sute de scanere toracice ale unor pacienți internați în spitalul lor începând din octombrie 2019. Aceștia prezentau pneumopatii severe.

CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră