SUA: Paralizii fulgerătoare, misterioase şi îngrijorătoare!

15 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
SUA: Paralizii fulgerătoare, misterioase şi îngrijorătoare!


Principala caracteristică o reprezintă pierderea bruscă şi gravă a tonicităţii şi reflexelor musculare ale membrelor. Unii pacienţi prezintă modificări la nivelul feţei şi pleoapelor, dificutăţi în privinţa mişcărilor ochilor, de înghiţire şi de exprimare. Imagistica medicală (IRM) arată o anomalie la nivelul măduvei spinării.

Cauza acestui sindrom este necunoscută, ca de altfel şi factorii de risc. Un virus (enterovirus EV-D68) este bănuit, însă fără certitudine, ştiind că prima semnalare a bolii, în 2014, (120 de persoane afectate în câteva luni), a coincis cu o epidemie de infecţii respiratorii provocate de acest germene.

Din această vară, în Franţa, dacă un medic suspectează că o tulburare neurologică severă este potenţial asociată cu o infecţie cu enterovirus, cazul trebuie semnalat autorităţilor sanitare şi trebuie procedat la analize aprofundate (prelevări de săruri, din gât, lichid cefalo-rahidian etc.), pentru a identifica tipul enterovirusului. Chiar dacă e nevoie de prudenţă în interpretarea acestei situaţii, totuşi această formă de paralizie misterioasă impune o monitorizare complexă.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră