Siameze, unite în zona abdomenului şi genitală, separate într-un spital din Kabul (VIDEO)

10 Aug 2015
Siameze, unite în zona abdomenului şi genitală, separate într-un spital din Kabul (VIDEO)
 Două siameze, de 15 zile, unite în zona abdomenului şi genitală, au fost separate la Institutul Medical Francez al Copilului (IMFE) de la Kabul. Informaţia a fost anunţată joi, 6 august, într-un comunicat al asociaţiei umanitare franceze La Chaîne de l'Espoir, care co-administrează spitalul din 2005.

Operaţia s-a derulat sâmbătă, 1 august, şi a durat cinci ore. Ea a fost realizată de o echipă formată din 5 medici şi 4 infirmiere, coordonată de dr. Jalil Wardak, şeful chirurgiei pediatrice de la IMFE.

Este o premieră istorică medicală pentru Afganistan, precizează comunicatul. Cele două fetiţe au fost născute acasă şi au fost transportate rapid la spitalul local cel mai apropiat, unde medicul şi-a dat seama de gravitatea situaţiei şi a făcut apel la dr. Wardak pentru a le lua în asistenţă medicală. Această anomalie este rară, una la 100.000 de sarcini. Dar pentru a mări şansele de supravieţuire siamezii trebuie operaţi neapărat în primele ore de viaţă, subliniază AFP. Părinţii sunt din provincia Badakhashan.

Potrivit comunicatului de presă, Ayesha şi Sidiqa se află sub o strictă supraveghere medicală.



Alte stiri din Sanatate

Ultima oră