Bărbaţii cam uită de prezervativ dacă partenera de sex este atrăgătoare

27 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
 Bărbaţii cam uită de prezervativ dacă partenera de sex este atrăgătoare

Cercetătorii de la universităţile Southampton şi Bristol au fost interesaţi de comportamentul bărbaţilor faţă de prezervative. Pentru aceasta ei au chestionat 51 de bărbaţi heterosexuali, cu vârste între 19 şi 61 de ani. Fiecare bărbat a fost în situaţia de a privi faţa a 20 de femei şi, apoi, să fie evaluate atractivitatea acestora pe o scală de la 0 la 100, posibilitatea de a petrece o noapte cu ele şi probabilitatea de folosi un prezervativ, transmite site-ul 7sur7.be. 

Subiecţii au fost în situaţia de a mai evalua şi câţi bărbaţi se protejează atunci când fac sex cu aceste domnişoare şi care sunt şansele ca aceastea să aibă o boală cu transmitere sexuală.

Rezultatele studiului sunt categorice: cu cât partenera de sex este mai atractivă cu atât bărbaţii sunt mai dispuşi să facă sex fără a se proteja.

Potrivit cercetătorilor, în timpul relaţiilor sexuale cu femei seducătoare, bărbaţii cred că obţin un  plus de admiraţie din partea partenerelor de sex, motiv pentru care sunt dispuşi să rişte.

Alte studii au demonstrat că bărbaţii consideră, în general, că aspectul plăcut la unei domnişoare este semn de sănătate. Şi, în consecinţă, bărbaţii îşi iau mai puţine măsuri de a se proteja de bolile cu transmitere sexuală.

Cert este că, indiferent cât de drăgălaşe sunt domnişoarele, în fiecare zi, în Belgia, sunt diagnosticate trei noi cazuri de HIV. 

 

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră