Femeile care stau aşezate mai mult de şase ore zilnic sunt în pericol de cancer

22 Iul 2015
Femeile care stau aşezate mai mult de şase ore zilnic sunt în pericol de cancer
Un studiu, publicat în revista Cancer Epidemiology, arată că femeile care stau mai mult de şase ore zilnic aşezate prezintă un risc mai mare de cancer al sânului, ovarelor şi sângelui, comparativ cu femeile care stau mai puţin de trei ore.

În schimb, această teorie nu se verifică în cazul bărbaţilor. Aşadar, în cazul bărbaţilor care stau peste şase ore aşezaţi nu există riscul acestor boli. Rezultatele acestui studiu realizat de Biomarkers and Prevention sugerează deci că creşterea riscului de cancer din cauza poziţiei de aşezat menţinută mult timp se verifică mai degrabă în cazul femeilor.

Totuşi, statul în scaun multe ore zilnic, evident, are consecinţe grave şi persistente pentru ambele sexet. Un articol din cotidianul american New York Times susţine că este suficient să stai aşezat timp de o oră pentru ca producţia de enzime care elimină grăsimile în corp să se reducă cu 90%.

Doctorul Alpa Patel, epidemiolog la Amercian Cancer Society, a constatat că „numeroşi factori ar putea explica legătura între timpul cât stăm aşezaţi şi rata de deces ridicată.

Deoarece s-a dovedit că a sta aşezat ore şi ore la rând are consecinţe grave asupra metabolismului şi ar putea să influenţeze nivelul trigliceridelor, lipoproteina ar putea să atingă densităţi mari, să crească tensiunea arterială în repaus, colesterolul, glicemia şi peptina, marker al obezităţii şi bolilor cardiace. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră