Un joc pe Ipad poate îmbunătăţi viaţa bolnavilor de schizofrenie

06 Aug 2015
Un joc pe Ipad poate îmbunătăţi viaţa bolnavilor de schizofrenie
Un joc pe Ipad ar putea să îmbunătăţească viaţa persoanelor afectate de schizofrenie. Jocul, destinat ajutorării bolnavilor de schizofrenie, este conceput de cercetătorii britanici de la Universitatea Cambridge. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Philosophical Transactions of the Royal Society B. Aplicaţia poartă numele de Wizard.

Testul 
Cercetătorii britanici au realizat o experienţă la care au participat 22 de bolnavi de schizofrenie (11 femei şi 11 bărbaţi). Ei au format două grupe: primul grup cu tratament normal, fără jocul pe Ipad, şi al doilea grup care a fost obligat să exerseze acest joc în mod constant, timp de patru săptămâni. Pentru a evalua impactul jocului asupra vieţii lor sociale, cercetătorii au măsurat memoria pe etape a participanţilor la test, plăcerea şi motivarea, starea lor de bine în general. Concluziile acestui test arată că jocul pe Ipad are efecte pozitive asupra pacienţilor. Am constatat că participanţii afectaţi care au beneficiat de acest joc au avut amintiri episodice mult mai bune comparativ cu bolnavii din celălalt grup, fără joc, explică Barbara Sahakian, profesoară de neuropsihologie clinică la Universitatea Cambridge.

Ce este schizofrenia

Schizofrenia este o boală care afectează modul în care o persoană gândeşte, simte şi acţionează. Când se află într-un episod acut, persoanele cu schizofrenie nu fac diferenţa între real şi imaginar, având nevoie permanentă de medic şi familie. Principalele simptome al acestei boli sunt halucinaţiile, ideile delirante, dificultăţile de organizare mentală. Aproximativ 1% din populaţia globului suferă de această boală. Deocamdată, nu avem medicamente sau metode de vindecare a schizofreniei, ci doar medicamente care reuşesc să temporizeze boala. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră