Cine ce are cu medicii: Acum, ameninţaţi că li se ia 25% din salariu

08 Aug 2016 | scris de Magda Marincovici
 Cine ce are cu medicii: Acum, ameninţaţi că li se ia 25% din salariu

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, speră ca medicilor să nu li se reducă a doua oară salariile cu 25%, din cauza anchetei Consiliului Concurenţei, iar CNAS ar trebui să asigure finanţarea sistemului public de stat şi mai puţin spitalele private, "unde oricum salarii sunt mai mari decât în sistemul public de stat", a spus acesta. 

"Aşteptăm rezultatele investigaţiei şi sper să nu ajungem în situaţia în care medicilor şi personalului din sănătate să li se taie iar 25% din salarii. CNAS ar trebui să finanţeze sistemul public de sănătate de stat, dar 107 spitale private iau bani de la stat şi tot privaţii fac scandal. Am vrea ca medicii şi personalul din sistemul public de stat de sănătate să fie plătiţi ca cei din privat, pentru că abia atunci am putea să ne întrebăm dacă este discriminare. În plus, spitalele publice trebuie să rezolve toate cazurile de urgenţă sau cele grave, în timp ce spitalele private au dreptul să aleagă ce cazuri tratează. Spitalele private au dreptul să îşi facă publicitate, cele de stat, nu. Asta nu este tot discriminare?”, a adăugat Marius Sepi.

Guvernul a majorat, de la 1 octombrie 2015, salariile din sistemul public de sănătate cu 25%, însă banii nu au provenit direct de la buget, ci a fost creat un mecanism special cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Consiliul Concurenţei  a precizat că "înţelege necesitatea creşterii salariale din domeniul sanitar, investigaţia declanşată având drept scop analizarea conformităţii măsurilor adoptate cu regulile în materie de concurenţă.”

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră