Raport: Situația îmbolnăvirilor din România nu va deveni mai bună, cu măsurile actuale

26 Noi 2020
Raport: Situația îmbolnăvirilor din România nu va deveni mai bună, cu măsurile actuale

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor arată în ultimul raport că dacă România menține restricțiile în vigoare, atunci situația îmbolnăvirilor nu va deveni mai bună.

Prin comparație, ECDC susține că în țările unde guvernele au impus carantina națională, numărul îmbolnărilor este de așteptat să scadă brusc înainte de sărbătorile de iarnă.

Comentând raportul instituției europene, profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș spune la Europa FM că decizia carantinării naționale este una politică, dar singura eficientă.

„Pe măsură ce ne apropiem de sărbători, măsurile nu duc, în mod evident, nici măcar la o plafonare, ci continuăm să avem o ușoară creștere. În acest moment, ne rămâne o singură variantă, varianta carantinei.”

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seară că nu intenţionează să promoveze instituirea unei carantine la nivel naţional după alegeri.

Profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș spune că declarația șefului statului nu oferă o garanție într-un sens sau altul:

„Președintele spune că nu intenționează să introducă carantina după alegeri, nu a spus că nu va introduce carantina, ci a spus că nu intenționează.  E o afirmație foarte slabă și care nu înseamnă, de fapt, nimic.”

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră