Radioterapie cu echipamente ultimă generaţie, la Bacău

28 Aug 2015
Radioterapie cu echipamente ultimă generaţie, la Bacău
 Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău (SJU)va avea un compartiment de radioterapie, dotat cu echipamente de ultimă generaţie. Potrivit proiectului, compartimentul va intra în funcţiune peste opt luni. Ministrul Nicolae Bănicioiu deja a semnat documente privitoare la demararea proiectului, care valorează aproximativ 27 de milioane de lei.

Ministrul Bănicioiu a dat asigurări că, după momentul recepției investiției, Ministerul Sănătății "va deconta toate cheltuielile de tratament pentru toți pacienții". "Sunt costuri mari, cifrate la 4-5.000 de euro anual pentru fiecare pacient, dar reglările de sistem din sănătate, precum și economiile făcute ca urmare a unui management mai eficient în spitale începând de anul trecut, dar care nu a scăzut, ci din contră a permis o creștere calitativă a actului medical, creează condiții ca să asigurăm finanțarea necesară noului compatiment".

Acest proiect vine în ajutorul celor aproximativ 7.000 de bolnavi de cancer din judeţul Bacău, care sunt obligaţi să-şi facă tratamentele la depărtare de casă, în Bucureşti, Iaşi sau Cluj. De asemenea, acest comaprtiment va fi la dispoziţia pacienţilor din judeţele limitrofe.
 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră