Purtarea măștii în aer liber nu mai este obligatorie în Israel

16 Apr 2021 | scris de A.V.
Purtarea măștii în aer liber nu mai este obligatorie în Israel

Israelul va elimina, de duminică, cerinţa de a purta măşti în aer liber, după ce a avut una dintre cele mai de succes campanii de vaccinare. Măștile de protecție vor rămâne însă obligatorii în spațiile publice închise. În plus, sistemul de învăţământ va relua funcţionarea integrală, astfel că toți elevii vor reveni în băncile școlilor după mai bine de un an.

Măsura fusese în discuţie de câteva săptămâni, dar autorităţile au decis să aştepte până la sfârşitul sărbătorilor naţionale Yom Hazikaron şi Yom Haatzmaut, temându-se că sărbătorile fără mască ar putea duce la o creştere a cazurilor.

„Ştim că purtarea măştilor în aer liber nu este la fel de eficientă ca şi în interior", a declarat medicul Eyal Leshem, directorul Centrului pentru Medicină de Călătorie şi Boli Tropicale de la Sheba Medical Center, pentru „The Jerusalem Post”, potrivit Mediafax.

„Mai mult, vedem că mulţi oameni nu mai poartă de fapt măşti. Prin urmare, în acest moment, cu un număr redus de cazuri şi cu o majoritate a populaţiei vaccinate, ar avea sens din perspectiva epidemiologică şi a sănătăţii publice să ridicăm cerinţa”, a adăugat dr. Eyal Leshem.

Israelul are în prezent doar 3.000 de cazuri active, în comparaţie cu câteva zeci de mii săptămâna trecută.

„Nivelul deceselor este foarte scăzut datorită campaniei noastre de vaccinare de succes şi, astfel, putem uşura restricţiile", a declarat dr. Eyal Leshem.

Măştile vor rămâne obligatorii în spaţiile publice închise.

Tot duminică, sistemul de învăţământ va relua funcţionarea integrală după peste un an. Toţi copiii se vor întoarce să înveţe în sălile lor de clasă.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră