Jumătate dintre cancerele de sân ar putea fi tratate cu un nou medicament ce conţine progesteron

10 Iul 2015
Jumătate dintre cancerele de sân ar putea fi tratate cu un nou medicament ce conţine progesteron
Progesteronul ajută la transmiterea semnalelor între celule şi, astfel, împiedică creşterea tumorilor maligne, demonstrează un studiu britanic. Acest principiu a fost aplicat cu rezultate încurajatoare în cancerele mamare. De-a lungul anilor, cercetătorii s-au întrebat de ce pacientele ale căror tumori au receptori de progesteron prezentau şanse mai mari de vindecare. Răspunsul îl oferă noul studiu, publicat în revista Nature, care arată că receptorul de progesteron comunică cu un alt receptor sensibil al estrogenului, hormon care este cauza cancerului într-un mare număr de cazuri.

Doctorul Jason Carroll, de la Centrul de Cercetare asupra Cancerului din Marea Britanie, spune că aceste descoperiri impun un test clinic pentru a examina beneficiile potenţiale ale progesteronului prezent în compoziţia medicamentelor care ţintesc receptorul de progesteron. Acesta cva îmbunătăţi tratamentul în cazul celor mai multe cancere în care sunt implicaţi hormoni. Azi, cancerele sensibile la estrogen sunt tratate cu medicamente care blochează receptorul hormonal. Dar, potrivit acestui studiu, în viitor se va putea adăuga progesteronul în tratament.

Dr. Emma Smith, care a participat la acest studiu, este optimistă spunând că: „noul studiu demonstrează cum un medicament care nu este scump, este lipsit de riscuri şi disponibil ar putea să îmbunătăţească tratamentul cancerului pentru aproape jumătate dintre pacientele afectate de această boală.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră