Prof. Rafila: Creştere bruscă a cazurilor de rujeolă. Situaţia nu este sub control

14 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Prof. Rafila: Creştere bruscă a cazurilor de rujeolă. Situaţia nu este sub control

În ultima săptămână au fost raportate 703 noi cazuri de rujeolă la nivel naţional, iar prof.dr Alexandru Rafila spune că această epidemie trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea, medici, autorităţi şi părinţi.

"Această creştere bruscă arată că situaţia nu este sub control, de aceea medicii şi autorităţile sanitare locale trebuie să intensifice eforturile pentru vaccinarea copiilor sau reluarea imunizării în cazul celor care nu au schema completă de vaccin. Epidemia de rujeolă din România este consecinţa vizibilă a scăderii succesive a ratei vaccinării. Această epidemie trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi, părinţi", a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi membru în Comitetul Permanent al Biroului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa, conform news.ro.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 14 aprilie este 4.793, în 38 de judeţe, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Din totalul celor 4.793 de cazuri, 4.608 sunt la persoane total nevaccinate, iar, din cei 4.608, 3.802 sunt copii.

Ca urmare a epidemiei s-au înregistrat 21 de decese (cinci în judeţul Arad, cinci în judeţul Timiş, cinci în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş-Severin, unul în judeţul Călăraşi, unul în judeţul Satu Mare şi unul în Bucureşti), toate victimele nefiind vaccinate. 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră