Prezervativul perfect: extrem de fin, rezistent și de grosimea firului de păr

14 Feb 2016 | scris de Magda Marincovici
Prezervativul perfect: extrem de fin, rezistent și de grosimea firului de păr


Se apreciază că, anual, în lume, sunt folosite peste 10 miliarde de prezervative. Totuși, prezervativul nu este o metodă de protecție sigură 100%, deși este considerată metoda cu gradul cel mai mare de siguranță pentru ambii parteneri.

Cercetătorii de la Universittea Queensland din Australia au descoperit un ingredient secret care conferă prezervativului un grad și mai mare de siguranță, finețe și rezistență. Este vorba de o plantă Spinifex, din care sunt extrase anumite rășini. Aceste substanțe sunt folosite de mult timp ca adeziv de comunitățile indigene, explică profesorul Darren Martin, care a coordonat cercetările pentru realizarea noului tip de prezervativ.

Cercetătorii australieni au pus la punct o metodă ce permite extragerea unor fibre, nanoceluloză, din spinifex, combinate cu latex. ezultatele sunt promițătoare. Noul prezervativ este mult mai rezistent și mult mai fin. În timp ce actualele prezervative au în medie 70-90 microni grosime, noul produs atinge abia 45 de microni. Este aproximativ grosimea firului de păr al omului, spune prof. Martin.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră