Premieră: Transplant de penis unui soldat american

08 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Premieră: Transplant de penis unui soldat american

Organul va proveni de la un donator decedat. Chirurgii de la Johns Hoplkins au precizat, în New York Times, că ei speră să poată restabili funcţia urinară, senzaţiile şi capacitatea de a avea raporturi sexuale, după câteva luni de la operaţie.

Potrivit cifrelor Pentagonului, citatate de cotidianul nord-american, 1.367 de militari americani ce au luptat în Irak şi Afganistan între 2012 şi 2013, au fost răniţi în zonele genitale, în principal din cauza exploziei cu bombe artizanale. Aceste răni sunt la fel de devastatoare ca orice alt trausmatism pe care un soldat poate să-l sufere, explică doctorul Andrew Lee, şeful serviciului de chirurgie reconstructivă de la John Hopkins.

În total, Facultatea de Medicină a Universităţii John Hopkins a dat undă verde celei de-a 60-a grefă experimentală de acest tip.

Facultatea va evalua rezultatele pentru a decide dacă un anumit tip de operaţie poate deveni o procedură curentă.

Doctorul Lee avertizează asupra aşteptărilor nerealiaste ale pacienţilor, care ar putea să creadă că îşi vor reface complet funcţiile membrului viril. Doctorul Lee consideră, totuşi, realistă speranţă acestor bărbaţi de a procrea.

Pacientul ce va fi operat de chirurgii de la John Hopkins, are penisul afectat, nu şi testiculele, a precizat dr. Lee. Este motivul pentru care pacientul are şanse de a deveni tată. Militarii răniţi care şi-au pierdut testiculele vor putea, de asemenea, primi o grefă de penis, fără însă a putea să procreeze, precizează medicul.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră