Premieră mondială: Primul vaccin antimalarie a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente

24 Iul 2015
Premieră mondială: Primul vaccin antimalarie a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente
Primul vaccin antimalarie din lume a primit undă verde din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), care a recomandat să fie autorizat pentru vaccinarea nou născuţilor din Africa, expuşi riscului de a face boli provocate de înţepătura de tânţari, scrie trust.org. 

Vaccinul, numit  RTS, S sau Mosquirix, creat de un mare producător britanic de medicamente, va fi primul vaccin autorizat împotriva bolilor provocate de paraziţi şi poate ajuta la prevenirea malariei în ţările în care va fi folosit.

Recomandările EMA pentru autorizarea vaccinului  trebuie aprobate şi de Comisia Europeană iar acest lucru va avea loc, în mod normal, în cîteva luni. Mosquirix, finanţat parţial şi de Fundaţia lui Bill şi Melinda Gates trebuie, de asemenea, evaluat şi de Organizaţia Mondială de Sănătate, care a promis că va oferi până la sfîrşitul acestui an consultanţă despre când şi unde va fi folosit vaccinul.

Malaria a ucis aproximativ 584.000 de oameni în 2013, majoritatea din Africa subsahariană. Peste 80% din decesele provocate de malarie au fost  copii sub 5 ani. 

Citiţi mai multe ştiri din Sănătate!

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră