"Omul-copac" a fost operat cu succes. Povestea unui caz bizar cu final fericit

07 Ian 2017 | scris de Sebastian S. Eduard

Abul Bajandar, în vârstă de 27 de ani, care suferă de o maladie genetică extrem de rară, a trecut prin cel puțin 16 intervenții chirurgicale prin care medicii i-au îndepărtat cinci kilograme de excrescențe care îl împiedicau, printre altele, să-și țină în brațe fetița de trei ani.

După ce boala s-a agravat, Bajandar nu a mai putut lucra, însă acum speră să pună pe picioare o afacere cu banii primiți prin donații din toată lumea. ''Am fost atât de îngrijorat că n-o să-mi pot crește fetița'', a mărturisit el adăugând că speră ca ''blestemul să nu se mai întoarcă niciodată''.

Situația bărbatului originar din districtul Khulna (sud), fost conducător de ricșă, a intrat în atenția medicilor în urmă cu un an. El este unul dintre cele patru cazuri care se cunosc în întreaga lume de persoane diagnosticate cu epidermodisplazie veruciformă.

''Tratarea lui Bajandar reprezintă o etapă remarcabilă în istoria științelor medicale'', a susținut Samanta Lal Sen, chirurg plastician la Medical College Hospital din Dacca. ''L-am operat de cel puțin 16 ori pentru a îndepărta verucile. Mâinile și picioarele sunt acum aproape vindecate. Va fi externat în următoarele 30 de zile, după încă câteva intervenții minore pentru a îndrepta aspectul mâinilor lui'', a completat aceasta, scrie Agerpres

copac1

Prima persoană din lume vindecată de așa ceva
Sen este de părere că Bajandar ar putea fi prima persoană din istorie vindecată de această afecțiune, în cazul în care negii nu vor crește la loc.

În urmă cu un an, un bărbat din Indonezia a decedat în urma acestei boli genetice rare.

Bajandar a declarat că a trecut prin dureri ''insuportabile''. ''Niciodată n-ar crezut că o să-mi mai pot ține în brațe copilul'', a spus el de pe patul de spital. ''Acum mă simt mult mai bine, pot să-mi țin fetița în poală și să mă joc cu ea. Abia aștept să mă întorc acasă'', a mai afirmat bărbatul.

Bajandar, a cărui afecțiune rară l-a făcut celebru în toată lumea, și-a cunoscut soția, Halima Khatun, înainte de ca boala să se manifeste. Cei doi locuiesc împreună cu fetița lor în spitalul în care bărbatul a fost internat în urmă cu un an.

copac

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră