Pfizer vrea ă crească prețul vaccinului COVID la 110-130 dolari pentru o doză

22 Oct 2022
Pfizer vrea ă crească prețul vaccinului COVID la 110-130 dolari pentru o doză

Pfizer se așteaptă să dubleze de aproximativ patru ori prețul vaccinului său COVID-19 la aproximativ 110 până la 130 de dolari pe doză după expirarea programului actual de achiziții al guvernului Statelor Unite, a declarat joi directorul executiv al Pfizer, Angela Lukin, scrie Reuters

Lukin a spus că se așteaptă că vaccinul - oferit în prezent tuturor de către guvern - va fi pus la dispoziție fără costuri pentru persoanele care au asigurări private sau asigurări plătite de guvern.

Guvernul SUA plătește în prezent aproximativ 30 USD per doză către Pfizer și partenerul german BioNTech. În 2023, se așteaptă ca piața să treacă la asigurări private după expirarea urgenței de sănătate publică din SUA.

„Suntem încrezători că prețul din SUA al vaccinului COVID-19 reflectă eficiența globală a costurilor și asigură că prețul nu va fi o barieră pentru accesul pacienților”, a spus Lukin.

Nu este încă clar ce fel de acces vor avea persoanele fără asigurări de sănătate la vaccin.

Pfizer a spus că se așteaptă ca piața COVID-19 să fie de aproximativ dimensiunea pieței vaccinurilor împotriva gripei pe o bază anuală pentru adulți, dar că piața pediatrică va dura mai mult pentru a se construi pe baza vaccinurilor date până acum.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră