Persoanele vaccinate reprezintă acum majoritatea deceselor cauzate de covid în SUA: nu mai este o pandemie a celor nevaccinati

24 Noi 2022
Persoanele vaccinate reprezintă acum majoritatea deceselor cauzate de covid în SUA: nu mai este o pandemie a celor nevaccinati

Pentru prima dată, majoritatea americanilor care au murit din cauza coronavirusului au primit cel puțin seria primară a vaccinului. Cincizeci și opt la sută dintre decesele cauzate de coronavirus în august au fost persoane care au fost vaccinate sau stimulate, potrivit unei analize efectuate pentru The Health 202 de Cynthia Cox, vicepreședinte la Kaiser Family Foundation, scrie WashingtonPost.

Este o continuare a unei tendințe care a apărut în ultimul an. Pe măsură ce ratele de vaccinare au crescut și au apărut noi variante, ponderea deceselor persoanelor care au fost vaccinate a crescut constant. În septembrie 2021, persoanele vaccinate reprezentau doar 23% dintre decesele cauzate de coronavirus. În ianuarie și februarie anul acesta, a fost de până la 42%.

„Nu mai putem spune că aceasta este o pandemie a celor nevaccinați”, a spus Cox pentru The Health 202. Nevaccinarea este încă un factor de risc major pentru moartea din cauza covid-19. Dar eficacitatea scade în timp, iar o analiză făcută săptămâna trecută de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor subliniază necesitatea de a obține injecții regulate de rapel pentru a menține riscul de deces din cauza coronavirusului scăzut, în special pentru persoanele în vârstă.

Anthony Fauci, expertul preeminent în boli infecțioase al națiunii, a folosit ultimul său briefing de la Casa Albă, înainte de pensionarea sa din decembrie, pentru a-i îndemna pe americani să obțină stimulentele  recent autorizate specifice omicron.

„Mesajul final pe care ți-l transmit de pe acest podium este că te rog, pentru siguranța ta, pentru cea a familiei tale, să-ți faci vaccinul actualizat împotriva COVID-19 imediat ce ești eligibil”, a spus el.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră