Pepsi renunță la aspartam. Unele studii acuză îndulcitorul că ar fi cancerigen

29 Apr 2015
Pepsi renunță la aspartam. Unele studii acuză îndulcitorul că ar fi cancerigen
Compania de băuturi răcoritoare Pepsi a cedat presiunilor consumatorilor săi americani. PepsiCo a anunțat că renunță la utilizarea aspartamului în producerea de băuturi fără zahăr și fără calorii, relatează 20minutes.fr. Renumitul îndulcitor va fi înlocuit de sucraloză, comercializată în Franța, de exemplu, sub denumirea de Canderel.
Această decizie privește băutura Pepsi Light (sau Diet Pepsi, în SUA) și nu se aplică deocamdată decât în SUA, piața cea mai importantă de desfacere pentru compania Pepsi.
Decizia intervine într-un context dificil pentru PepsiCo și Coca-Cola, comentează 20minutes.fr, care adaugă că vânzările de băuturi carbogazoase bat pasul pe loc din cauza temerilor consumatorilor în legătură cu riscurile pe care le prezintă pentru sănătate.
Aspartamul este în centrul controverselor. Unele studii susțin că ar fi cancerigen, ceea ce Coca-Cola dezminte. Consumatorii preferă să consume mai puțin aspartam, totuși, așa că vânzările băuturilor fără zahăr ale celor două companii sunt în scădere. (M.C)

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră