Părinții nu mai au dreptul să-și umilească sau să-și bată propriii copii!

25 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
Părinții nu mai au dreptul să-și umilească sau să-și bată propriii copii!


Parlamentul European a adoptat o lege potrivit căreia părinții numai au dreptul de a practica acte de cruzime degradantă sau de umilire asupra copiilor lor. Astfel, copiii au același drept la respect asupra integrității fizică și psihice ca și adulții, se precizează pe site-ul Observatoire de la Violence Educative Ordinaire (OVEO), o asociație franceză care militează în favoarea acestui text, precizează site-ul topsante!

În mod concret, părinții nu mai dreptul să lovească, să bată la fund, să pălmuiască, să tragă de urechi sau de păr, să lovească cu picioarele sau să îmbrâncească un copil. Noțiunea de violență corporală include și orice pedeapsă fizică dacă această se face cu folosirea forței sau provoacă un anumit grad de durere sau de disconfort, chiar ușor, cu scopul de a modifica sau de a stopa un comportament estimat incorect sau nedorit, precizează OVEO.

Noua lege consideră ilegale și alte manifestări: a striga, a înjura, a-și bate joc, a umili, a minți, a amenința, a lipsi de hrană, a învinovăți sau a părăsi un copil...
Dacă părinții vor considera exagerată legea, trebuie să știe că, deocamdată, aceasta nu prevede sancțiuni, ci vrea să stimuleze conștientizarea și modificarea atitudinii adulților față de copii.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră