Pandemia schimbă obiceiurile de zi cu zi

02 Dec 2020
Pandemia schimbă obiceiurile de zi cu zi

Izolarea, munca de acasă și restricțiile impuse de pandemie provoacă schimbări de comportament. La cumpărături, acasă, prin orele pe care le petrecem în faţa ecranelor, sau prin nevoile emoţionale pe care le avem, relatează stiri.tvr.ro.

Specialiștii au făcut studii și analize în această perioadă şi atrag agenţia că trebuie să fim foarte atenți la tot ce ni se întâmplă și, pe cât posibil, să continuăm să respectăm obiceiurile pe care le aveam.

Multora le-au scăzut veniturile în timpul crizei sanitare. Alţii, au biroul în living iar costumul a fost schimbat cu ținuta de casă.

Mai toată lumea a fost nevoită să renunțe la rutina zilnică în zilele de izolare şi distanţare. Majoritatea românilor și-au schimbat obiceiurile de consum, casnice, sociale sociale şi trec cu greu prin pandemie.

Situația inedită, spun specialiștii în resurse umane, le-a schimbat deja comportamentul angajaților. Iar asta se vede deja în rezultatele muncii lor de la domiciliu.

Și pentru că petrecem mai mult timp acasă, și preferăm confortul, nu mai punem accent pe cosmetice și îngrijire. Banii se duc pe altfel de produse.

Tot acest comportament, corelat și cu restricțiile pe care le avem şi perioada de izolare, îndeamnă şi alte probleme.

În Marea Britanie, potrivit unui studiu recent, lucrurile sunt și mai accentuate, un sfert dintre britanici spun că nu mai fac zilnic duş sau nu mai folosesc deodorant, peste 60 la sută dintre angajați spun că au o altă rutină zilnică -bărbaţii stau nebărbieriţi, cu părul neîngrijit şi femeile fără machiaj, iar dacă o fac înseamnă că au vreo întâlnire pe zoom. Iar 35% dintre britanici recunosc că stau în pijama toată ziua.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră