Numărul cazurilor de COVID crește în Europa. Premierul suedez, intervenție fără precedent: "Sănătatea şi viaţa sunt în pericol. Tot mai mulţi oameni mor"

24 Noi 2020
Numărul cazurilor de COVID crește în Europa. Premierul suedez, intervenție fără precedent: "Sănătatea şi viaţa sunt în pericol. Tot mai mulţi oameni mor"

Dinamica pandemiei de coronavirus rămâne pe muchie de cuțit: dacă în Italia numărul infectărilor a scăzut, a crescut bilanțul deceselor și al internărilor la terapie intensivă. În Suedia, una dintre cele mai relaxate țări europene, premierul a ieșit public ca să tragă un serios semnal de alarmă.

Testările din Tirolul de sud, Italia, au arătat că aprope un procent din subiecți sunt infectați. Autoritățile locale vor să redeschidă grădinițele și școlile primare.

În restul Italiei, situația continuă să fie critică. Numai ieri au fost înregistrate peste 28 de mii de cazuri noi și peste 560 de decese.

În Slovacia continuă testarea în masă, iar șeful guvernului a anunțat că operațiunea ar putea fi repetată peste două săptămâni. Numai sâmbătă au fost testați aproape 70.000 de oameni și doi la sută dintre ei s-au dovedit a fi infectați. Premierul Igor Matovic a declarat că nu anticipează restricții în preajma Crăciunului, dar nici nu le exclude, dacă numărul infectărilor va crește.

Temeri și în Suedia unde, într-o intervenție televizată fără precedent, premierul suedez, Ștefan Lofven, a avertizat asupra pericolului reprezentat de coronavirus: "Sănătatea şi viaţa oamenilor sunt în pericol. Pericolul este în creştere. Tot mai mulţi oameni sunt infectaţi. Tot mai multe paturi de la ATI sunt folosite pentru a trata pacienţi cu forme grave de COVID. Tot mai mulţi oameni mor."

Până recent, Suedia avea cele mai relaxate condiții dar, în ultima vreme, cazurile de COVID 19 au crescut galopant.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră