OMS: 60% din spitalele din Siria, afectate şi 50% din personalul medical a fugit sau a fost ucis

23 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
OMS: 60% din spitalele din Siria, afectate şi 50% din personalul medical a fugit sau a fost ucis


De la Ukraina şi până la Afganistan, personalul medical este afectat. Dar cel mai grav a fost în 2014, când 603 profesionişti în domeniu au fost ucişi şi 958 au fost răniţi în atacuri ce au avut loc în 32 de ţări, potrivit datelor colectate de OMS din diverse surse.

În plus, prin pierderile de resurse umane sunt compromise îngrijirile medicale de care au nevoie populaţiile, ceea ce agravează suferinţele provocate de conflicte şi alte situaţii de urgenţă.

„Protecţia personalului din domeniul medical este una dintre responsabilităţile cele mai presante ale comunităţii internaţionale”, a declarat Jim Campbell, director OMS. De fiecare dată când un medic are mult de mers până la spital, când un spital este bombrdat sau stocurile sunt epiuzate, accesul la îngrijirile medicale sunt împiedicate, spune Erin Kenney, care gestionează un proiect al OMS.

În Pakistan, unde 32 de agenţi de sănătate şi alte persoane participante la eradicarea poliomielitei, au fost ucise din 2012. Duoă campaniile de vaccinare, au avut loc mai puţin incidente.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră