Peste 50% dintre românii adulţi au peste greutatea normală a corpului

03 Iul 2015
Peste 50% dintre românii adulţi au peste greutatea normală a corpului
 Peste 50% din populaţia României cu vârste peste 18 ani are greutatea corporală peste cea normală: 21,3% suferă de obezitate 30% sunt supraponderali, evidenţiază studiul ORO, prima cercetare de acest tip realizat în ţara noastră.

În plus acest studiu suprinde şi prin demontarea unor mituri şi anume că orăşenii şi tinerii sunt mai sedentari şi, implicit, printre ei mai mulţi supraponderali şi obezi. Astfel, această cercetare relevă că mai mulţi graşi sunt în Moldova, Oltenia şi Muntenia şi mai puţini în Banat-Crişana-Transilvania, în special, în mediul rural. Mai graşi sunt bărbaţii comparativ cu femeile, persoanele peste 60 de ani, faţă de tineri.
Conform studiului, rata obezităţii creşte odată cu vârsta. Astfel, la adulţii de până în 39 de ani obezitatea este identificată la 9,9% dintre aceştia, la grupa de vârstă 40-49 de ani , este 30,1% şi ajunge la 41,6% la persoanele peste 60 de ani.

Cauze

Conform datelor furnizate de acest studiu, cauzele care explică faptul că jumătate din populaţia României are probleme cu greutatea corporală sunt: consumul a mai mult de trei mese pe zi, bogate cantitativ; mesele consistente după ora 21:00, consumul unor cantităţi mari de alimente la interval mai mic de o oră faţă de masa precedentă, mâncatul noaptea, consumul de untură şi alimente prăjite, sedentarismul, numărul scăzut de ore de somn. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră