Shrek, vinovat că mulţi copii sunt grăsuni!?

28 Iul 2015
 Shrek, vinovat că mulţi copii sunt grăsuni!?
În goana după prinderea vinovaţilor că obezitatea pune stăpânire pe copiii americanilor, universităţi, instituţii, ong-uri fac tot felul de studii. Iată un nou studiu, care a ajuns la concluzia că, mai nou, copiii se îngraşă pentru că persoanejele din desenele animate sunt corpolente şi le influenţează apetitul. Şi, zic autorii studiului, trebuie să ne gândim la aventurile lui Homer sau la Shrek, pentru că ei erau supraponderali.

O anchetă a cercetătorilor de la Universitatea de stat Colorado pe un lot de 3.000 de copii între 8 şi 13 ani arată că persoanajele din desenele animate supraponderale pot să-i influenţeze, incitându-i pe copii să mănânce mai mult.

Potrivit lui Margaret C. Campbell, care a coordoant studiul,  filmele de desene animate în care personajul principal este grăsun modifică obiceiurile alimentare alecelor mici. Aceşti copii au tendinţa de a mânca de două ori mai mult comparativ cu copiii care privesc la personaje cu siluete normale sau în raport cu copiii care nu stau la desene animate.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră