Noi restricții la Berlin și Frankfurt, în contextul creșterii numărului de cazuri

07 Oct 2020 | scris de I.D.
Noi restricții la Berlin și Frankfurt, în contextul creșterii numărului de cazuri

În capitala Germaniei, majoritatea magazinelor, precum și toate restaurantele și barurile vor trebui să închidă de la 23:00 până la 6:00. Măsura este valabilă cel puțin până pe 31 octombrie, scrie Le Quotidien.

Există excepții pentru farmacii și benzinării, dar acestea din urmă nu vor mai avea voie să vândă alcool pe timp de noapte. „După trei pahare de vin, respectăm gesturile de protecție mai puțin.”, a explicat Dirk Behrendt, responsabil cu portofoliul Justiției pentru orașul Berlin, la o conferință de presă. Municipalitatea de stânga a decis, de asemenea, să restricționeze sever contactul fizic.

De acum înainte, între orele 23:00 și 06:00, întrunirile în aer liber nu ar trebui să depășească cinci persoane. În timpul zilei, acest prag rămâne pentru moment la 50.

În cazul întrunirilor interioare, se pot întâlni maximum 10 persoane în loc de 25.

La Berlin, numărul de noi infectări în raport cu numărul de locuitori (în ultimele șapte zile) și rata de reproducere sunt acum peste limita definită ca prag critic. Numărul de noi infectări la 100.000 de locuitori a ajuns la 44,2.

Și în Frankfurt

Municipalitatea din Frankfurt a decis să închidă restaurantele între orele 22:00 și 06:00. De asemenea, va fi interzis consumul de alcool în locuri publice. În centrele comerciale și principalele străzi comerciale, masca va fi obligatorie.

Primarul Peter Feldmann a catalogat măsurile ca fiind „drastice”, dar a spus că acestea vor „preveni închiderile, vor menține economia în funcțiune și vor permite copiilor să meargă la școală”. El a precizat că reprezentanții celor mai mari zece orașe se vor întâlni vineri pentru a decide o abordare comună în combaterea epidemiei.

Germania, care nu a efectuat niciodată un control strict, spre deosebire de mulți dintre vecinii săi europeni, a fost în schimb lăudată pentru gestionarea crizei. Cu toate acestea, trebuie să se confrunte cu o ușoară creștere a noilor infectări, care variază între 2.000 și 2.500, în medie pe zi. 9.546 de decese au fost înregistrate oficial de la începutul crizei.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră