Parisul este declarat „zonă de alertă maximă”. Urmează noi restricții, începând de marți

05 Oct 2020 | scris de A.V.
Parisul este declarat „zonă de alertă maximă”. Urmează noi restricții, începând de marți

Guvernul a anunțat duminică noi măsuri restrictive, în vigoare timp de două săptămâni, începând de marți, pentru Paris și suburbiile sale. Restaurantele sunt autorizate să deschidă aplicând un protocol sanitar consolidat, scrie cotidianul Le Figaro.

Parisul și suburbiile sale intră în „zona de alertă maximă”. Au trecut câteva zile de la depășirea celor trei praguri corespunzătoare zonei de alertă maximă (rata de incidență a bolii; rata de incidență a persoanelor în vârstă; rata de ocupare a paturilor de terapie intensivă de către pacienții cu Covid) și „Această tendință a fost confirmată în weekend”, anunță guvernul.

Prin urmare, măsuri restrictive vor fi puse în aplicare de marți, la Paris și în cele trei departamente ale suburbiilor interioare, pentru o perioadă de 15 zile, după care vor fi reevaluate. Un protocol de sănătate va fi pus în aplicare pentru a permite restaurantelor să rămână deschise. Pe de altă parte, barurile, până acum deschise până la 22:00, sunt așteptate să se închidă complet de marți. Universitățile vor trebui, de asemenea, să își adapteze capacitățile de primire, toate unitățile de învățământ superior (universități, școli, institute de formare) situate în zone de alertă sporită și în zone de alertă maximă vor trebui să înjumătățească numărul de studenți primiți în sălile de curs. Se așteaptă ca miniștrii în cauză să clarifice lucrurile luni, iar primarul Parisului să țină o conferință de presă la prefectura Parisului.

Supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă, așteptată la mijlocul lunii noiembrie
Dar principala preocupare continuă să fie spitalele și capacitatea acestora de a face față unui nou aflux de pacienți. Modelele efectuate de Institutul Pasteur, folosind date din 25 septembrie, estimează că rata de ocupare a paturilor de terapie intensivă disponibile în prezent pentru pacienții Covid va fi depășita la jumătatea lui noiembrie în majoritatea regiunilor. Aceste simulări au fost efectuate presupunând o continuare a dinamicii epidemice actuale: rata de reproducere la 1,35, 29 spitalizări la 1000 de cazuri, 14% ajung la terapie intensivă, cu tratament pe o durată de 14 zile, în medie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră