Medicii sunt îngrijoraţi în privinţa stării de sănătate a cvadrupleţilor aduşi pe lume de o femeie în vârstă de 65 de ani din Germania

27 Mai 2015
Medicii sunt îngrijoraţi în privinţa stării de sănătate a cvadrupleţilor aduşi pe lume de o femeie în vârstă de 65 de ani din Germania
 A trecut o săptămână de când o femeie din Germania în vârstă de 65 de ani a adus pe lume cvadrupleţi, dar medicii au avertizat azi că sunt riscuri mari în privinţa stării de sănătate a prematurilor. Această poveste a generat o amplă dezbatere publică pe tema aspectelor etice ale un sarcinii atât de târzii. „Sunt copii care pot muri, care pot face boli grele sau pot avea sechele”, explică profesorul Christoph Buhrer de la Spitalul Charite din Berlin, unde au venit pe lume, cu aproximativ 15 săptămâni mai devreme, cvadrupleţii. Mama bebeluşilor, Annegret Raunigk, are 65 de ani şi este deja mamă a 13 copii. Ea a făcut fertilizare in vitor în Ukraina de la doi donatori anonimi. Fecundarea in vitro nu a avut loc în Germania, unde această procedură este interzisă la aceste vârste. După 26 de săptămâni de sarcină, această bunică cu şapte nepoţi, a adus pe lume marţi, săptămâna trecută, trei băieţi şi o fetiţă, ce cântăreau între 655 şi 960 de grame.

„Aceşti copii au nevoie de ajutorul nostru”, a spus dr. Chirstoph Buhrer, care coordonează serviciul de neonatologie al prestigiosului spital universitar din Berlin.

“Nu cred că acest caz va fi urmat de altele în lume” , este sigur prof. Wolfgang Heinrich, directorul serviciului de obstetrică al spitalului berlinez. „În Germania, avem medici specialişti în reproducere. Ei încearcă să reducă numărul sarcinilor gemelare” prin folosirea mai multor embrioni”, a adăugat prof. Wolfgang Heinrich.

Doi dintre cei prematuri sunt sub respiraţie asistată. Unul dintre ei a trecut printr-o intervenţie chirurgicală din cauza unor probleme intestinale. Cei patru au venit pe lume înainte ca ei să fie dezvoltaţi complet, ceea ce reprezintă un factor de risc major, au mai precizat medicii la conferinţa de presă de azi.

Acest caz a fost intens mediatizat. Canalul de televiziune privat RTL, care a negociat un contract de exclusivitate cu mama cvadrupleţilor, a publicat fotografii minuscule cu nou-născuţii, intubaţi, despre care nimeni nu poate spune dacă vor supravieţui.

Mama, o femeie elegantă cu părul roşu şi ochelari fini, a trecut peste critici, afirmând că este dreptul fiecăruia să decidă când va deveni părinte. „Copii îmi permit să rămân tânără”, a declarat Annegret Raunigk, transmite 20 Minutes cu AFP.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră