Moderna a început discuții cu mai multe țări pentru furnizarea de vaccinuri anti-Covid-19

06 Aug 2020
Moderna a început discuții cu mai multe țări pentru furnizarea de vaccinuri anti-Covid-19

Compania farmaceutică americană Moderna a anunțat că a început discuții cu mai multe state pentru furnizarea vaccinului împotriva coronavirusului SARS-CoV-2, testat în prezent în studi clinice de faza a III-a, scrie 360medical.ro.

Moderna a primit deja avansuri de 400 de milioane de dolari de la cumpărători interesați de vaccinul său, care ar putea fi disponibil cel mai devreme la finalul acestui an.

La finalul lunii iunie, Moderna a lansat un studiu clinic de faza a III-a, decisiv pentru evaluarea siguranței și eficienței vaccinului și pentru obținerea aprobării. În studiul clinic urmează să fie înrolați în total 30.000 de voluntari.

Compania a fixat un preț cuprins între 32 şi 37 de dolari pe doză pentru vaccinul anti-Covid-19, în funcție de cantitatea comandată – prețurile fiind mai mici pentru comenzile mai mari.

Vaccinul Moderna a fost dezvoltat folosind tehnologia mARN – care folosește material genetic al virusului, sau ARN mesager, pentru a declanșa reacția sistemului imunitar. Această tehnologie permite dezvoltarea și producerea vaccinurilor într-un timp mai scurt.

Vaccinul dezvoltat de Moderna se numără printre primele vaccinuri anti-Covid-19 intrate în studii clinice de faza a III-a.

Compania a primit finanțare de la administrația Trump prin intermediul unui program special, denumit  “Operation Warp Speed” (Operațiunea Viteză Extremă), după modelul celebrului “Proiect Manhattan”, care a dus la dezvoltarea bombei atomice.

La jumătatea lunii iulie, Moderna a anunțat primele rezultate, considerate încurajatoare, ale vaccinului său anti-SARS-CoV-2, într-un studiu clinic de faza I-a care a înrolat 45 de voluntari.

Până acum, Moderna a primit aproape 1 miliard de dolari de la administrația SUA pentru a grăbi dezvoltarea și testarea vaccinului.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră