Miracolul Marwa: Între recomandarea medicilor și convingerea părinților că fetița lor trebuie să trăiască

27 Sep 2017 | scris de Magda Marincovici
Miracolul Marwa: Între recomandarea medicilor și convingerea părinților că fetița lor trebuie să trăiască

În timp ce medicii recomandau întreruperea tratamentelor, pentru că tulburările neurologice sunt ireversibile, Marwa, o fetiță de doi ani, este în viață și este pregătită să părăsească spitalul. Acest miracol este prezentat de M6info.  

Marwa este o fetiță de doi ani, care în septembrie anul trecut, a luat un enterovirus sever, care i-a afectat grav starea de sănătate. Medicii spuneau că tulburările neurologice sunt ”severe și ireversibile”, fetița fiind menținută în viață cu ajutorul aparatelor. La un moment dat, medicii recomandau întreruperea tratamentului terapeutic. Dar părinții copilei s-au bătut în fața tribunalelor pentru continuarea acestora. Marwa a fost internată la spitalul La Timone din Marsilia.

În prezent, fetița se află într-un centru specializat la Hyeres, potrivit Nice Matin. Și, iată, acum Marwa se pregătește să revină acasă, unde este în curs de amenajare o cameră medicalizată, iar Mohamed și Anissa Bouchenafa au fost instruiți astfel încât să fie capabili de a-i asigura micuței îngrijirea zilnică.

Dacă dădeam curs recomandării spitalului, ea ar fi fost plecată demult. Dar Marwa e bine și starea ei de sănătate este stabilă. Ea luptă, împreună cu noi, chiar dacă trebuie să ne sacrificăm viața pentru ea, mărturisea tatăl pentru publicația Nice Matin.

Acum, părinții micuței Marwa au în vedere să meargă în străinătate pentru a găsi un remediu pentru suferința fetiței lor. Medicii din Paris ne-au sfătuit să luăm în calcul China care este mai avansată ca noi în neurologie. S-a trimis dosarul medical și se așteaptă un răspuns”, au declarat părinții.  

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră