Infecţii bacteriene: Tratament cu miere şi fără antibiotice!

07 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
Infecţii bacteriene: Tratament cu miere şi fără antibiotice!


Sinuzite
Cercetătorii au aplicat miere şi antibiotice pe bacteriile care provoacă sinuzite. Astfel, ei au observat că mierea era chiar mai eficientă ca antibioticele clasice în distrugerea bacteriilor.

În timp, se ştie, multe bacterii au suferit mutaţii, devenind rezistente la antibiotice. Studiul cercetătorilor canadieni a ajuns la concluzia că mierea din Noua Zeelandă şi din Yemen, pe care au folosită pentru aceste teste, ar putea reprezenta foarte bine un tratament contra infecţiilor cronice, multe dintre ele rezistente la actualele tratamente. 

De altfel, din cele mai vechi timpuri au fost cunoscute proprietăţile curative ale mierii de albine. Dar, din păcate, acestea au fost ignorate de medicina modernă, care a preferat să trateze generaţii la rând cu antibiotice.

Totuşi, în ultimii ani, medicina alopată pare să redescopere calităţiile mierii. Sub formă de cataplasmă, mierea reprezintă o soluţie eficientă în cazul rănilor infectate de bacterii foarte rezistente, mai precizează site-ul futurasante.

Sunt spitale din Regatul Unit, Australia şi Noua Zeelandă, unde inclusiv mierea este folosită în aceste cazuri. Efectul antispetic al acestui produs al stupului provine de la o enzimă, glucoza-oxidază, produsă de albine.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră