Creşterea nivelului de mercur în sânge, o cauză a glaucomului

12 Aug 2015
Creşterea nivelului de mercur în sânge, o cauză a glaucomului
Cercetătorii americani au adunat dovezi, potrivit cărora, mercurul este implicat în apariţia glaucomului. Glaucomul este una din principalele cauze ale orbirii. Această boală este provocată de creşterea presiunii în interiorul ochiului, ceea ce duce la distrugerea nervului optic. Dacă pacientul cu glaucom nu beneficiază de tratament în fazele precoce ale bolii, el poate ajunge la deficienţe vizuale majore, chiar la orbire.

Numeroşi cercetători au abordat această boală a ochilor din perspectiva implicării diferitelor metale în apariţia glaucomului.

Echipa profesorului Chan C.Lin de la Universitatea din California (San Francisco) a prezentat de curând rezultatele unui studiu privitor la implicarea unor metale prezente în sânge în apariţia glaucomului. Cercetătorii au făcut studii pe un lot de 2.680 de persoane din Coreea de Sud. Au fost analizate urmele de urină şi de sânge a cinci metale: mangan, mercur, cadmiu, arsenic şi plumb. Analizele au arătat că un nivel scăzut de mangan şi unul ridicat de mercur sunt asociate cu o prevalenţă mai ridicată a glaucomului. Cu celelalte metale nu au fost observate legături cu glaucomul. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră