Vineri şi, posibil, luni, medicii de familie nu eliberează reţete gratuite şi compensate,nici bilete de trimitere

31 Mar 2016 | scris de Magda Marincovici
Vineri şi, posibil, luni, medicii de familie nu eliberează reţete gratuite şi compensate,nici bilete de trimitere

Totuşi, medicii de familie vor acorda servicii medicale gratuite, deşi încă nu este semnat contractul adiţional, precizează doctorul Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie (SNMF). Aceste decizii au fost luate de comun acord între FNPMF şi SNMF.

În funcţie de deciziile luate în continuare, este posibil ca şi luni medicii de familie să nu elibereze aceste documente. „Pentru că dorim o negociere reală a contractului-cadru, cu prevederi acceptate de ambele părţi”, spune dr. Doina Mihăilă.

„Trebuie să se înţeleagă că nu vrem să instigăm pe nimeni, dar reţetele imputate medicilor de familie rămân imputate. Reţetele care au fost eliberate, pe baza scrisorii medicale, în judeţele unde este o lipsă de medici - în special oncologi, psihiatri, diabetologi -, li s-au imputat medicilor de familie, toate serviciile neinvalidate prin nefuncţionarea cardului de sănătate au rămas invalidate. Deci dorim să se rezolve nişte deficienţe legislative, nişte incoerenţe care persistă de mai mulţi ani. Sperăm că macar de această dată ele să fie analizate şi soluţionate”, spune dr. Rodica Tănăsescu.

La începutul anului, aFNPMF şi SNMF au avut o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Cadariu-Achimaş.

„În urmă cu 10 zile, ştiam că ne vom întâlni din nou cu ministrul Sănătăţii, dar de atunci aşteptăm. Din păcate, nu înţeleg de ce într-un sistem medical coordonat de un doctor nu putem să ne înţelegem cu argumente”, spune dr. Tănăsescu.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră