Harriette Thompson (92 de ani) este cea mai vârstnică femeie din lume care reuşeşte să termine maratonul ce a avut loc duminica trecută la San Diego

01 Iun 2015
Harriette Thompson (92 de ani) este cea mai vârstnică femeie din lume care reuşeşte să termine  maratonul ce a avut loc duminica trecută la San Diego
 Harriette Thompson are 92 de ani şi a devenit, duminică, femeia cea mai în vârstă din lume care a terminat maratonul de la San Diego, după ce a parcurs 42,195 km în 7 ore, 24 de minute şi 36 de secunde, transmite Franceinfotv.   Exemplul de voinţă al lui Harriette nu e unic. În octombrie 2014, francezul Bruno Louges, bolnav de scleroză în plăci, ar fi trebuit să abandoneze cursa dacă asculta recomandările medicilor. Totuşi, el a participat la maratonul de la cercul polar, cursa cea mai rece din lume, în octombrie 2014, organizat în Groelanda. Pe blogul său, atletul povesteşte despre cele 6 ore şi 57 de minute de efort. « Aerul îmi ardea limba şi îmi dădea impresia că respir o pastilă de mentă forte (…) ». La dificultăţile specifice unei asemenea curse s-au adăugat cele ale bolii. Scleroza în plăci i-au pricinuit o disfuncţie la un picior, compensată printr-o orteză. Bruno Louges a vrut să demonstreze că poate învinge o boala invalidantă aşa cum este scleroza în plăci, chiar la 70 de ani.  

Amber Miller nu a vrut să rateze maratonul de la Chicago din 2011. Amber, o tânără americană de 27 de ani, era însărcinată în luna a noua când s-a înscris la acest maraton, scrie Rue89.com.  Amber a născut imediat după maraton o fetiţă de 3,5 kg. Pentru ginecologii consultaţi de Rue89, nu erau riscuri pentru copil. În schimb, probleme erau la alegătoare care « avea cel puţin zece kilograme în plus peste greutatea obşinuită, localizate în abdomen »,explică Laurent Vandenbroucke.

Nathalie Eckert, o britanică de 37 de ani, nu are nici un handicap. Dar ea a ales să alerge la maratonul din aprilie anul acesta de la Londra cu patofi cu tocuri de 12 centimetri. Ea mărturiseşte că i-a fost tare teamă să nu se blocheze într-o groapă şi să nu mai poată continua cursa. Gestul ei a fost unul umanitar : adunarea de fonduri pentru ajutorarea suferinzilor de astm. Pentru Nathalie cursa s-a dovedit mai complicată decât a crezut. Aşa cum recunoaşte, într-un interviu pe blogul High Heel Runner şi pe Twitter,  a trebuit să renunţe la tocuri în unele momente. Totuşi, spune ea, cea mai mare parte a cursei de 42 de km a alergat pe tocuri.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră