Cum a ajuns Emma Morano la venerabila vârstă de 117 ani!

29 Noi 2016 | scris de Magda Marincovici
Cum a ajuns Emma Morano la venerabila vârstă de 117 ani!

Emma Morano din Italia  a fost desemnată cea mai vârstnică femeie din Europa, când împlinea 115 ani. Ea a acceptat să dezvăluie cele două secrete ale longevității sale: celibatul și... trei ouă zilnic. Venerabila doamnă mănâncă între 2 și 3 ouă pe zi încă din adolescență, respectând recomandarea medicului său (decedat între timp) pentru a combate anemia.

La  vârsta de 116 ani, Emma Morano, care locuiește în apropierea lacului Majeur, era desemnată a doua cea mai în vârstă femeie din lume, prima fiind americanca Susannah Mushatt Jones, născută cu patru luni înainte italiencei. Susannah Mushatt Jones a decedat anul trecut. 

Azi, când Emma Morano, care a suflat în tortul cu cele 117 lumânări, este cea mai în vârstă femeie din lume și singura legătură vie cu secolul al XIX-lea. 

Cotidianul italian La Stampa, relatează, potrivit site-ului top sante, că această femeie nu a părăsit micuțul ei apartament cu vedere la lac de aproape 25 de ani. Ea a traversat trei secole și a cunoscut 11 papi, având totuși o viață socială foarte discretă. Aceasta nu din cauza capacităților cognitive, ci pentru că toți contemporanii ei au decedat.

Totuși, ea are propria pagină Wikipedia și, pentru a marca aniversarea, viața ei a devenit cunoscută și a fost prezentată pe scena unui teatru din orașul natal, Verbania.  

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră