Liverpool. Concert-pilot cu 5.000 de spectatori, fără mască și distanțare

19 Apr 2021 | scris de I.D.
Liverpool. Concert-pilot cu 5.000 de spectatori, fără mască și distanțare

Britanicii sunt cu un pas mai aproape de normalitate. 5000 de norocoși vor cânta și vor dansa din nou în aer liber, pe 2 mai, la Liverpool. Concertul face parte din planul autorităților de revenire la normalitate, de redeschidere, și este un eveniment pilot. Nu e nevoie de distanțare, și nici de mască. Dar ca să participi la eveniment trebuie să ai test COVID negativ.

E vorba de un test rapid, pe care îl faci la un centru de testare local chiar înainte de acces. Vei fi rugat să mai faci un test și după concert, pentru monitorizare. Nu e singurul eveniment de acest gen pe care-l încearcă britanicii. Vom vedea spectatori și la semi-finala Cupei Angliei de miercuri, dintre Leicester și Southampton, de pe Wembley. Aici vorbim de 4000 de spectatori.

Sunt efectele vaccinării, efectele pozitive. Aproape 33 de milioane de britanici au primit deja prima doză a serului anti-Covid, în timp ce 10 milioane sunt vaccinați cu ambele doze.

Și organizatorii de evenimente de la noi sunt optimiști. Au încredere în felul în care merge campania de vaccinare, dar și în ce le spun autoritățile. Emil Boc, primarul Clujului, a declarat sâmbătă chiar că sunt șanse foarte mari ca în august să reluăm festivalurile. Tot el sugera, după ce am văzut experimente de acest gen la Barcelona sau Berlin, să facem și noi niște concerte pilot. Totul depinde însă de campania de vaccinare. Dacă ajungem la început de august la 10 milioane de români vaccinați, cum promite Guvernul, vom avea și noi parte de evenimente live, scrie smartradio.ro.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră