O femeie din Spania, mamă la 62 de ani!

22 Oct 2016 | scris de Magda Marincovici
O femeie din Spania, mamă la 62 de ani!

Sarcina face să mă simt mai tânără și mai puternică. Mă simt ca o femeie de 30 de ani. Când fiica mea va avea 30 de ani, eu voi avea 90. Fiica mea va crește și speranța mea de viața va crește, spune Lina Alvarez.

De altfel, ea nu este la prima experiență de acest tip, dacă ținem seama că pe al doilea băiat, acum în vârstă de 10 ani, Lina Alvarez l-a născut prin PMA (procreație asistată medical).

Tehnicile de procreație asistată medical includ fertilizarea artificială (depunerea spermei în uter) și metodele de fecundare in vitro (realizarea fecundării în eprubetă după prelevarea gameților masculini – spermatozoizi – și ai celor feminini – ovule).

După nașterea celui de-al doilea fiu, mi-am dorit să fiu din nou mamă, dar mulți medici mi-au interzis. Totuși, în urmă cu câțiva ani, am întâlnit un ginecolog la Madrid, care a fost de acord să mă ajute. Testele au fost concludente și mi-a implantat un embrion, recunoaște Lina Alvarez. Aveam 6% șanse de reușită. A fost un miracol. La începutul lunii octombrie, fetița mea, Lina, a venit pe lume prin cezariană, povestește Lina Alvarez.

În România, Adriana Iliescu (n. 31 mai 1938, Craiova) este cea mai vârstnică femeie care a dat naștere unui copil, la vârsta de 66 de ani și 320 zile. Ea a născut-o pe Eliza Maria Bogdana la 16 ianuarie 2005, la Maternitatea Giulești din București.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră