Lentilele bionice sunt capabile să redea vederea 100%

27 Mai 2015
Lentilele bionice sunt capabile să redea vederea 100%
 Profesorul Gareth Webb, specialist canadian, promite că lentilele de contact şi ochelarii vor deveni, în curând o amintire, deoarece a pus la punct lentile bionice intraoculare, care refac vederea cu o acuitate superioară. De această promisiune ar putea beneficia toate persoanele care au probleme de vedere. Ocumetrics Bionic Lens este un dispozitiv de lentile bionice, care se implantează în ochi. Beneficiarul acestor proteze invizibile ar putea avea o vedere de trei ori mai bună comparativ cu vederea umană normală. Dacă abia puteaţi vedea ceasul de la o distanţă de trei metri, cu lentiele bionice, îl veţi putea vedea de la o distanţă de peste 9 metri, citează spre exemplificare pentru CBC dr Garth Webb, reluat şi de BFMTV.
Acest proiect, care constituie o mică revoluţie, presupune implantarea în ochi a acestor lentile performante, în cadrul unei operaţii simple, realizată fără anestezie, care durează doar 8 minute. Lentila devine operaţională după 10 secunde de la implantare. Singura condiţie pentru a putea beneficia de aceste lentile de ultimă generaţie este aceea de a avea o vârstă de peste 25 de ani (vârsta când procesul de formare a ochiului este încheiat).
Această performanţă a oftalmologiei a fost prezentată în cadrul întâlnirii anuale a Societăţii Americane a Cataractei şi Chirurgiei Refractive (18 mai a.c, San Diego). Cu această ocazie, prof. Webb a prezentat rezultatele clinice efectuate pe animale şi persoane fără vedere. Aceste lentile ar putea fi pe piaţă în următorii doi ani, în SUA.


 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră