Laptele matern îi protejează pe copii de leucemie

05 Iun 2015
Laptele matern îi protejează pe copii de leucemie
 Cel mai bun aliment pentru bebeluşi este laptele matern, pentru că printre altle contribuie la rducerea riscului de leucemie, au constatat printr-o amplă analiză un grup de specialişti israelieni, publicat luni, în revista JAMA Pediatrics. Au fost analizate 18 studii (publicate între 1960 şi 2014), respectiv 10.000 de cazuri de leucemie infantilă.

Cercetătorii de la School of Public Health de la Universitatea Haifa au ajuns la concluzia că dacă bebeluşul a fost alăptat timp de şase luni sau mai mult, el prezintă un risc mai mic cu 19% de a se îmbolnăvi când va trece la alimentaţia mixtă. Autorii studiului nuanţează informaţiile, precizând că riscul de a avea o leucemie se reduce cu 11% în cazul copiilor alăptaţi încă de la naştere, comparativ cu cei hrăniţi cu lapte artificial.

Efrat Amitay, coautor al studiului citat de Live Science, precizează că „laptele matern este un aliment indispensabil vieţii”. El explică faptul că laptele conţine anticorpi produşi de mamă, limitând astfel apariţia unor boli, precum şi a unor bacterii necesare formării florei intestinale.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră