Pantalonii prea strâmţi au băgat-o în spital

05 Iul 2015
Pantalonii prea strâmţi au băgat-o în spital
 O femeie de 35 de ani a fost spitalizată, deoarece nu mai putea merge din cauza jeans foarte mulaţi. Confruntaţi cu acest caz medicii australieni  atrag atenţia asupra riscurilor la care se expun în special tinerele care poartă jeans foarte mulaţi. Femeia a leşinat şi după ce şi-a revenit nu a mai putut merge patru zile. Aceast caz surprinzător a fost relatat pe larg într-un articol apărut într-o publicaţie britanică de neurologie, neurochirurgie şi psihiatrie. Articolul avertizează asupra efectelor periculoase provocate de hainele prea strâmte, printre care întreruperea circulaţiei sângelui spre membrele inferioare.

În articolul se povesteşte că femeia purta jeans « ultra-mulţi şi foarte strâmţi » , că seara, ea simţea că îi amorţesc picioarele, că nu se mai poate ţine pe picioare, care se umflau atât de mult încât nu-i mai putea da jos decât dacă îi tăia.

 Afectarea nervilor, muşchilor şi vaselor de sânge

Profesorul Thomas Kimber de la Universitatea  din Adelaide a explicat că strânsoare prelungită poate provoca compresia nervilor peronieri care se află în apropierea articulaţiilor genunchiului. El mai spune că este demonstrat faptul că, din aceeaşi cauză, este posibilă reducerea circulaţiei sângelui spre muşchi. În cazul acestei femei, răspunsul corpului ei la această penurie de sânge s-a manifestat prin umflarea membrelor inferioare. Dar cum ea purta jeans foarte mulaţi, muşchii s-au umflat către interior, ceea ce a afectat nervii tibiei şi, implicit, circulaţia sângelui spre muşchi. Dacă purta pantaloni largi, muşchii s-ar fi umflat spre exterior şi nu ar mai fi apărut presiunea asupra nervilor şi vaselor de sânge.

Medicii au descoperit că afectarea muşchilor şi a fibrele nervoase s-a agravat tocmai pentru că femeia purta jeans cu multe numere mai mici decât ar fi fost normal.

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră