Isabelle Dinoire, prima femeie cu transplant de față,a decedat

06 Sep 2016 | scris de Magda Marincovici
 Isabelle Dinoire, prima femeie cu transplant de față,a decedat


La 17 noiembrie 2005, Isabelle Dinoire a beneficiat de un transplant de față. La data respectivă a fost o premieră mondială. Dar această nouă față cu care Isabelle a reușit să trăiască 11 ani a fost rejectată de corpul ei. Medicamentele necesare pentru prevenirea rejectului grefei au favorizat apariția a două forme de cancer, în urma cărora Isabelle Dinoire a decedat la 22 aprilie, la vârsta de 49 de ani, potrivit unui comunicat al CHU Amiens, unde a fost operată, confirmă un articol din Le Figaro.

În mai 2005, Isabelle Dinoire a fost mușcată de un câine care i-a mutilat fața. Când s-a trezit, după ce a ingerat o doză mare de somnifere, această femeie, în vârstă de 38 de ani, a constatat că fața ei era complet mutilată. Ea a acceptat grefa parțială de față, care a fost realizată câteva luni mai târziu, în noiembrie, la un Spitalul universitar din Amiens, Franța.

Intervenția chirurgicală de excepție a durat 15 ore. Ea a fost opera câtorva zeci de medici, coordonați de prof. Bernard Devauchelle și Jean-Michel Dubernard. A doua zi, după operație, am cerut să-mi vadă fața. Este minunat. Este minunat pentru că nu mai am o gaură și am o față ca toată lumea, povestea Isabelle Dinoire, într-un video apărut în 2014.

Isabelle Dinoire a murit la 22 aprilie, însă decesul nu a fost făcut public pentru a respecta intimitatea familiei, se precizează în comunicatul spitalului unde a fost realizată grefa

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră