Prezervativul inteligent poate detecta infecţiile cu transmitere sexuală

25 Iun 2015
Prezervativul inteligent poate detecta  infecţiile cu transmitere sexuală
 Un grup de tineri britanici au inventat un prezervativ care îşi schimbă culoarea dacă organul genital este afectat de o infecţie cu transmitere sexuală. Ei au botezat prezervativul „S.T.EYE” şi, deocamdată, este în stadiul de experiment. Dar invenţia acestor tineri este deja considerată că ar putea revoluţiona modul de depistare a infecţiilor cu transmitere sexuală.

Astfel, acest prezervativ se colorează în verde dacă vine în contact cu clamyida, în galben, în herpesul genital, în violet pentru infecţia cu papilomavirusuri, bleu, pentru sifilis. Acest prezervativ va putea permite partenerilor de sex să se pună la adăopost de aceste infecţii. „Vrem să facem ceva pentru detectarea infecţiilor cu transmitere sexuală în faze incipiente, în sensul că persoanele respective pot să acţioneze prompt fără a mai lăsa boala să avanseze, declară unul dintre autorii acestei invenţii în The Independent.

Prezervativul inteligent are o bandă impregnantă cu molecule capabile să recunoască bacterii şi virusuri responsabile de infecţii cu transmitere sexuală. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră